Фандъкова: Пускането на кадри от детските градини в интернет би притеснило мнозина

Столичният кмет предлага достъп до записи от камери, които евентуално ще бъдат монтирани, да има само от директорските кабинети

„Свободното пускане на кадри от камери в детските ясли и градини в мрежата би притеснило много родители”. Така кметът на София Йорданка Фандъкова коментира в ефира на „Здравей, България” исканията на майки и бащи за видеонаблюдение в помещенията в детските заведения.

„Трябва да въведем новите технологии, които са в полза на образователния процес”, категорична бе Фандъкова.

Тя изрази мнение, че достъп до записите от градините и яслите трябва да има само от директорските кабинети. Кадрите трябвало да бъдат предоставяни както на психолози при нужда, така и на родители.

Освен това, директорите имали свободата да решават дали да назначават на работа повече възпитатели или да използват бюджета на подопечните им заведения за други цели.

Градоначалникът коментира и обстоятелствата около спирането на топлата вода в части от столицата.

„Инвестициите, които сега се правят, ще позволят да се откриват по-бързо възникнали аварии. Така че просто режимът трябва да се изтърпи”, каза кметът.

Тя се обяви категорично против строителството на високи сгради на неподходящи места, каквото е историческият център на София, например.