Предприемачи обучават студенти и млади специалисти как да стартират успешен бизнес

Животът

13-05-2017, 06:33

Снимка:

plovdivutre.bg архив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Събитието ще предлага теоретично и практическо обучение на участниците

Седмото издание на безплатния семинар по предприемачество „Първи стъпки в бизнеса“ ще се проведе утре от 09:30 часа, в Дом на културата „Борис Христов“. Събитието се организира от международната младежка организация JCI Plovdiv с финансовата подкрепа на ИТ компанията Programista; Junior Chamber International (JCI) е най-голямата неправителствена младежка организация в света и има представителство в България с локални секции в Пловдив, София, Варна, Плевен и Свищов.

Семинарът ще срещне опитни предприемачи със студенти и млади професионалисти от различни сфери, които искат да научат повече за различните предизвикателства при стартирането на собствен бизнес. Събитието ще предлага теоретично и практическо обучение на участниците. 

През първата половина от деня гостите имат възможност да чуят вдъхновяващите истории и личния опит на четирима успешни български предприемачи – Никола Вълчанов (технически директор и един от създателите на софтуерната компания Programista;), Виктор Стойнов (дипломиран маркетинг специалист с над 6 години опит на международни пазари), Любомир Янчев (18-годишен предприемач, програмист, преподавател и рефер по Таекуондо) и Сергей Петров (основател и изпълнителен директор на компания, която произвежда сензорна технология за наблюдение на пчелни кошери от разстояние). 

През втората част от деня участниците ще формират отбори, с които ще разработвaт концепции за стартиране на бизнес, а лекторите ще се превърнат в техни ментори. Всеки отбор ще работи по реален казус, свързан с една от следните теми: Идея и бизнес модел, брандиране и маркетинг, финансиране на стартиращ бизнес или продажби в чужбина. 

Събитието е безплатно, но с предварителна регистрация.