Зам.-кметът Красимира Чахова се срещна с представител на посолството на Испания

Днес зам.-кметът на Община Стара Загора Красимира Чахова се срещна с Ева Поведано – началник на търговския отдел, икономически и търговски съветник към посолството на Кралство Испания у нас. Тя представи приоритетите в дейността на общинското ръководство, както и икономиката на региона и възможностите на местния бизнес. Чахова разказа за възможността си да посети редица испански градове като лекоатлет-ветеран, за участие в европейски и световни турнири. Зам.-кметът отправи покана към гостенката да посети стадион „Берое“ на 6 юли от 20.00 ч., когато там ще се състои постановката „Кармен“, дело на Държавна опера Стара Загора, в партньорство с бургаската Държавна опера.
Г-жа Поведано за втори мандат представлява централното правителство на Испания и е в Стара Загора заради Международното селскостопанско изложение Бата Агро. Тя уточни, че в него не участват испански фирми от бранша, а финансови компании, които предлагат инвестиции. Нейната задача е да популяризира експорта на страната си и да подпомага двустранните инвестиции. Ева Поведано прояви интерес да установи връзки с местната власт и да научи повече за регионите. Неин ангажимент е да информира новоназначения посланик на Испания у нас, който е в процес на встъпване в длъжност. Има подчертан интерес към историята и вече е посещавала старозагорския Регионален исторически музей.
На раздяла гостенката получи реплика на римска монета от Регионалния исторически музей, при което отбеляза, че двама римски императори са били родени в Испания. По нейните думи, единият от тях – император Траян, на когото е наречен древният град Августа Траяна - едно от осемте имена на Стара Загора, е роден в испанския град Севиля.