Заместник-министър Ваня Колева награди най-успешните български биатлонисти през сезон 2016/2017 г.

ММС получи плакет от председателя на БФ Биатлон Екатерина Дафовска

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева участва в награждаването на най-успешните ни биатлонисти и закриването на сезон 2016/2017 г.
Ваня Колева връчи наградите в категория момичета младша възраст и при мъжете - на Владимир Илиев, Антон Синапов и Красимир Анев, за които сезонът беше много успешен.
Министерството на младежта и спорта получи плакет от председателя на БФ Биатлон  Екатерина Дафовска за оказаната подкрепа.
„За мен е изключително удоволствие и чест да бъда днес сред Вас. Днес отбелязваме Деня на българския спорт и съм радостна, че имаме удоволствието да се поздравим с един много успешен сезон за българския биатлон. От името на Министерството на младежта и спорта искам да Ви поздравя за усилията, които положихте и за високите резултати, които постигнахте. Цялата спортна общественост следеше с интерес Вашите резултати и приветства Вашите високи постижения. Всички ние се вълнувахме заедно с Владимир Илиев и Красимир Анев. Гордеем се изключително много, че освен европейските постижения и европейската титла при мъжете, имаме удоволствието да се поздравим и за успехите при младите биатлонисти - заслуга на ръководството на БФ Биатлон, спортистите и треньорите“, заяви Ваня Колева.
Заместник-министърът на младежта и спорта изказа своите очаквания за добро призово класиране на участниците ни в Зимните олимпийски игри в Пьонгчанг и подчерта, че Министерството ще продължи активно да подпомага зимните спортове в България и да осигурява възможно най-добрите условия за подготовката на състезателите.
„Вярвам, че спортистите, които днес са сред нас, ще достигнат постиженията на председателя на БФ Биатлон Екатерина Дафовска и ще ни зарадват с олимпийски медал така, както тя го направи в Нагано през 1998 г.“, пожела на биатлонистите ни заместник-министър Ваня Колева.
На официалното закриване на сезона присъстваха Йорданка Благоева - заместник-председател на БОК и Донка Михайлова - кмет на гр. Троян, спонсори и гости.