Сенатът пак покани бившия шеф на ФБР да говори за Русия и Тръмп

Комисията се е обърнала към временния директор на ФБР да предостави служебните документи на Коми

Комисията по разузнаването към американския сенат покани доскорошния директор на ФБР Джеймс Коми да отговори на въпроси, свързани с разследването на руската намеса в изборите за президент на САЩ, съобщиха световните медии. Поканата към него е за открити и закрити заседания на комисията.

Директорът на ФБР беше уволнен от президента Доналд Тръмп миналата седмица. Тръмп го отстрани с обяснението, че не се справя с работата си. През миналата седмица Коми получи подобна покана за изслушване от комисията по разузнаването, но не се отзова.

Във връзка с публикацията от комисията са се обърнали и към изпълняващия длъжността директор на ФБР Андрю Маккейб с молба да предостави служебните документи на Коми, в които става дума за контактите му с Белия дом и с правосъдното министерство по разследването на руската афера. Заместник-председателят на сенатската комисия Марк Уорнър заяви, че очаква отговора на Маккейб в рамките на 72 часа.

Правната комисия на сената също отправи към него молба да предостави записките на Коми, като поиска и тези, в които са документирани контактите му с администрацията на президента Барак Обама.

Сенаторите се надяват да получат поисканата информация до 24 май.