Спор за пари е причина за двойното убийство в кв. Витоша, София

Крими

18-05-2017, 15:27

Снимка:

facebook

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Мъж на около 30-годишна възраст е в реанимацията на УМБАЛ "Св. Анна"

"В сутрешните часове е извършено двойно убийство. Мъж и жена са убити, а млад човек, на около 30 години е с опасност за живота и всеки момент може да получим най-лошата новина", заявиха на извънреден брифинг от прокуратурата. Срещу извършителя е започнато досъдебно производство. Това убийство е разкрито според МВР.
Правим предположение, че Драгомир Драгомиров е извършител на деянието. Той е открит до мястото на престъплението, заедно с оръжие, което е дадено за експертиза. Лицето вече е привлечено в качеството на обвиняем и е задържано. В следващите дни ще бъде изправено пред съда. Не става въпрос за криминално или битово деяние. Неуредени финансови отношения стоят в основата на убийството. Между извършителя на деянието и двамата убити има финансови отношения. Загиналите са служители на фирма, която извършва инвеститорски контрол на обекта, чиито подизпълнител е Драгомир Драгомиров.
„Няма данни, които да говорят за предварителна подготовка за извършването на престъплението. В днешния ден нещата явно са излязли извън контрол. Те са имали неуредени сметки от няколко дни. Извършителят не е известен на полицията преди това“, заяви Младен Маринов.
Само преди дни един от собствениците на фирмата, чийто служител уби двама от шефовете си, е прехвърлил безвъзмездно 25% от дяловете си на друг. Това става ясно от справка в търговския регистър за Пейсол ООД, с търговско наименование ALDIS, съобщава „Новини.бг“.
Според информацията руската гражданка Елена Илюхина е дарила всичките си дялове на украинеца Дмитро Куропаткин. Сделката е извършена на 16 май. Освен Елена Илюхина и Дмитро Куропаткин, останалите съдружници във фирмата са: Александр Григориевич Клещев и Олга Смирнова. Всички са с еднакъв брой дялове – 25%. На официалната страница на фирмата във Фейсбук пише, че Пейсол ООД (ALDIS) е българска инвестиционна компания, която инвестира в строителството на жилищни сгради и комплекси от затворен тип.

Към момента (около 13 часа) мъжът ранен при стрелбата в централния столичен квартал "Витоша" е в Реанимация на УМБАЛ „Св. Анна“–София АД, съобщават от пресцентъра на болницата.
Той е в много тежко състояние, с опасност за живота. Има прострелна рана (сляпо нараняване) в главата.
Предстои му спешна операция.