Министър Цачева: Трябва да има конкретни текстове, за да продължи съдебната реформа

Тя призна, че парламентът й липсва

Проблемите, които предстоят пред съдебната власт, не могат да бъдат решени само от съдебната власт, а трябва да се върви заедно със законодателната и изпълнителната власт, заяви Цецка Цачева в "Панорама" по БНТ.

"Надявам се различията да не са само личностни. За да има спор по същество, трябва да има ясни тези, какво предстои утре, следващия ден за продължаване на съдебната реформа. Има създадена работна група още от януари месец по времето на министър Захариева. Тази работна група е с членове, изпратени и от Прокуратурата, от Касационния съд и от други институции. Онова, което се очаква от нас, отговорните за реформата, да седнем конкретно върху текстове, каквито могат в конституционната рамка, която имаме днес да бъдат написани като промени в закона. Останалото аз не го споделям, не може усилията на 43-то Народно събрание, на магистратите, на прокурорски, съдийски гилдии, на неправителствения сектор за промените в Конституцията с двегодишен поглед назад да се твърди, че това е мимикрия!", каза министър Цачева.

Тя призна, че парламентът й липсва, но приела да стане член на кабинета и да оглави правосъдното министерство, защото проблемите не са й чужди. По думите й е необходимо малко повече такт и търпение в правосъдието.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия