Наказаха с пробация трима мъже за кражба на земеделска продукция

Пред съда са заявили, че разбират в какво са обвинени и се признават за виновни

Районен съд - Балчик наложи наказание „пробация“ за срок от 8 месеца на трима мъже от село Тригорци за кражба на земеделска продукция. Подсъдимите Радомир Ил. - на 29 години, Румен Р. - на 37 години и Митко Хр.- на 42 години, ще търпят две пробационни мерки – „задължителна регистрация по настоящ адрес“ с периодичност два пъти седмично и "задължителни периодични срещи с пробационен служител“.  Наказанията бяха наложени, след като съдът одобри споразумението, постигнато между подсъдимите, техния защитник и прокуратурата. Тримата ще платят солидарно и направените по делото разноски в размер общо на 93.58 лева.

Пред Районния съд в Балчик  подсъдимите заявиха, че разбират в какво са обвинени и се признават за виновни.

По делото е безспорно установено, че за времето от 20 до 25 юли 2016 г.  в село Гурково, общ. Балчик,  29-годишният Радомир Ил., в съучастие като извършител с другите двама подсъдими, е извършил 4 кражби, при които е била отнета земеделска продукция на обща стойност 2371.50 лева.  Откраднати са били 1600 кг пшеница, 1020 кг ечемик, 1960 кг рапица и 900 кг пшеница. Кражбите са извършени от хале в стопанския двор на с. Гурково, собственост на жителка на населеното място и от Земеделска кооперация в селото. До приключване на съдебното следствие в първоинстанционния съд причинените от престъплението имуществени вреди са възстановени.

29-годишният Радомир Ил. е извършил три от кражбите в съучастие с Румен Р., а при последната - на 25 юли 2016г., е действал заедно с третия подсъдим Митко Хр. Деянията са извършени чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот - разбити катинари на входните врати и чрез използване на моторно превозно средство - лек автомобил марка „ВАЗ 2107“.  За първите двама подсъдими кражбите са извършени в условията на продължавано престъпление.  

Постановеният от Районен съд - Балчик съдебен акт е окончателен.