Зоран Заев бе преизбран за председател на Социалдемократическия съюз на Македония

На 17 май Заев получи мандат да състави новото македонско правителство

Зоран Заев бе преизбран за председател на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ) на 22-ия редовен конгрес на партията, който се проведе вчера в Скопие, съобщава агенция МИА.
Радмила Шекеринска запази поста на заместник-председател на СДСМ. Делегатите на конгреса избраха също членове на централното бюро и контролния орган на партията. Четирима заместник-председатели ще бъдат избрани идната седмица.
"Пред нас има дълъг път. Това, което искам от вас, е да продължите да вярвате и да работите усърдно. Нека създадем общество на равните възможности и шансове. Това е пътят към ЕС и НАТО. Македония има много с какво да се гордее, гражданите успяха да свалят режима законосъобразно и сега сме крачка по-близо до съставяне на правителство", заяви Зоран Заев след избирането му за лидер на СДСМ.
На 17 май Заев получи мандат да състави новото македонско правителство. Неговата партия се класира втора на парламентарните избори през декември, но успя да договори коалиция с три партии на етническите албанци и да сформира парламентарно мнозинство.
Бившият македонски президент Бранко Цървенковски, гости от Европейския парламент и от партии от политическото семейство на СДСМ присъстваха на конгреса в Скопие.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия