Кметът Стоилов награди участниците в Каменица Фен Купа 2017

Мисия

28-05-2017, 15:20

Снимка:

Пресцентър Община Русе

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Започна записването за пробега „Русе – Гюргево“ – 2017

„А отбор“ Русе спечели третата квота за националните финали на Фен Купа 2017

Днес, на стадион „Дунав”, кметът Пламен Стоилов награди участниците в третия регионален полуфинал на Каменица Фен Купа 2017. На събитието присъства и заместник-кметът Иван Григоров.

Титлата „Регионален шампион” беше присъдена за „А отбор” Русе. Тази победа им осигури участие в националните финали, които ще се проведат в Стара Загора в края на септември. Стоилов им връчи купата и лично поздрави всеки от отличилите се отбори в турнира: на второ място в регионалните полуфинали остана отборът на „Бъзън“, който загуби финалния мач срещу шампионите с 1:5. Трети в класирането се подредиха „Локо Русе“, а почетното четвърто място беше заето от „Ултрапак“ (Русе). С индивидуални призове бяха отличени и „Най-добрият вратар“ Лазар Лилов от „Бъзън“ и „Най-атрактивният състезател“ Георги Георгиев от „А отбор“. Тимът на „Холеман - шеста маса“ (Русе) също се сдоби със специална награда за „Най-спортсменски отбор“, защото изигра всичките си мачове изцяло в духа на феърплей и регистрира най-малко нарушения.

Посетителите имаха възможност да наблюдават първия в историята на Фен Купа мач между фен клубове. Поддръжниците на „Дунав“ Русе се изправиха срещу фен клуба на Астън Вила и спечелиха с резултат 3:2.

Следваща спирка от националното турне на Фен Купа 2017 е на 3 и 4 юни, на стадион „Локомотив“ във Варна. Там ще се проведат регионалните полуфинали за отборите от Варна, Шумен и Добрич.