Сградите в Бургас оживяват, а охлюмотив и гигантски богомолки плъзват из градските улици

Бургас Лайф

30-05-2017, 10:05

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вече са ясни датите на шестото издание на фестивала „Включи града“

Тези пърформанси ще бъдат част от новото издание на "Включи града"

Фасади на сгради ще оживеят под прожекторите на кино машините по време на тазгодишното издание на фестивала за съвременно изкуство "Включи града" от 16 до 18 юни. Запазено място в програмата имат и зрелищните представления на артистите от театър Файъртър, които чрез спектаклите "Охлюмотив" и "Гигански богомолки" ще ни накарат да се потопим в магията, от която е изтъкан този театър и да се насладим на огнените танци, в които всеки един от тях ще "пофлиртува с огнената стихия".

Атрактивна интерактивна фото-арт- инсталация ще бъде обекта, който ще даде възможност на всеки посетител да се снима, преобразявайки се до неузнаваемост с различни аксесоари.

Новото в програмата е включването на бургаската фолклорна общност от самодейни състави, които ще представят непреходната красота и естетика на българските народни танци на едно необичайно за тях място - Мостика.

"Включи града" ще продължи с необичайните трансформации на познатите изкуства и пространства. Тазгодишното издание на фестивала, обаче, ще има бургаски привкус и почерк. Културни институции, организации, свободни артисти и творчески групи от Бургас от 16 до 18 юни ще завладеят галерии и открити градски пространства, в който публиката ще бъде въвлечена в едно истинско приключение. Те ще предложат на любителите на статичното изкуство няколко изложби, чиято арт стойност, ще бъде съчетана и представена на фона на класически музикални изпълнения.

Традиционните арт-уъркшопи (арт- работилнички) отново ще привлекат вниманието на малки и големи и ще им предложат да се включат в изработката на различни произведения - кукли, кораби, самолети, шапки и какво ли още не.

Разбира се и меломаните няма да бъда разочаровани, "Включи града" ще им предложи рок концерти, класически и джаз изпълнения.

Всички събития са с вход свободен, а повече информация за програмата ще намерите на www.vkluchigrada.com.