Инж. Детелина Борисова връчи наградите в ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”

Животът

30-05-2017, 18:25

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Заместник областният управител инж. Детелина Борисова връчи наградите в ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации”. Надпреварата се проведе днес  в ОУ „Св. Патриарх Евтимий” в старата столица. Всички участници в състезанието получиха награди и грамоти, връчени от заместник-областния управител. Инж. Детелина Борисова поздрави децата за показаните знания и пожела успех на отбора-победител от ОУ “Д. Благоев”  В. Търново.

Състезанието е част от областния етап за област Велико Търново на ХV-то Национално ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации - 2017” . Петте отбора от общините Велико Търново, Лясковец и Павликени премериха сили, преминавайки през 5 състезателни центрове. Огнеборците оцениха уменията на учениците , като отлични.  Всички участници са усвоели знания по правила за поведение и действие при земетресение, химически замърсявания и пожари, познаване на индивидуалните средства за защита и най-необходимите действия за оказване на първа помощ на пострадал.

На първо място се класираха децата от ОУ “Д. Благоев” гр. В. Търново. С разлика само от 2 точки второ място заеха състезателите от СУ “Ем. Станев” гр. В. Търново, а на трето място е отборът от СУ “М. Райкович” гр. Лясковец.

Първенците ще представят областта на ХV-то Национално ученическо състезание „Защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации - 2017” в гр. Бургас, на 12,13 и 14 юни 2017 г.