"Лумос" ще заведе деца с увреждания на пикник в зоопарка в Добрич

Животът

31-05-2017, 14:52

Снимка:

dobrichutre.bg

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

"Лумос" започва работа с предизвикателното поведение на деца

Те за първи път ще се докоснат до диви животни в зоопарка

Фондация "Лумос" ще заведе деца и младежи с увреждания на пикник в Центъра за защита на природата и животните в Добрич на 1 юни, съобщават от неправителствената организация.
Децата от четирите центъра за настаняване от семеен тип в Добрич за първи път ще се докоснат до диви животни в зоопарка, които досега са виждали само на филм или в книжка, посочват от неправителствената организация. Сред най-атрактивните обитатели на зоопарка, в който се отглеждат 120 животни от трийсет вида, са мечешкото семейство на Берна и Костадин,конете на Пржевалски, кенгуруто Барни и Кен,червенобузести костенурки и други.
Децата ще могат да се порадват на природата и така ще бъде поощрен техният интерес и добро отношение към животните, казва Снежана Ванкова, ръководител на екипа на "Лумос" в Добрич. Тези деца, които няма да могат да отидат в зоопарка, в празничния ден ще засадят цветя в двора на центровете. увреждания,
Фондация "Лумос" работи в подкрепа на българското правителство за извеждане на децата от социалните домове,припомнят от екипа. Детският празник в Добрич е част от усилията на неправителствената организация в партньорство с общината да помогне на страдащите от различни увреждания да се забавляват заедно с връстниците си и да се почувстват част от общността. В четирите центъра в Добрич са настанени около 50 деца и младежи.