Мехмед убил приятеля на бившата си жена, за да не насилва сексуално децата му

Криел се е близо седмица, защото си загубил телефона

Аз не исках да го убивам, а само да го осакатя! Ереджеб тръгна да буйства и просто така се получи. Направих го за децата си! А Айше я ударих с желязна пръчка, защото почна да вика и щеше да събуди дъщерите ми. Това каза в съда обвиненият в убийството на приятеля на бившата си жена в руенското село Снягово Мехмед Юсеин, предава репортер на Флагман.бг.
"Както сега ми гледа децата, така и след време ще ги ч*ка", казал по време на разпитите той.
За укриването си близо седмица Мехмед се оправда с това, че е загубил телефона си.
„Скрих се, защото разбрах, че ме търсят и не исках да плаша хората от моето село Рудина. Загубих си телефона и не можах да се свържа с МВР, иначе исках да се предам”, каза още той.
През цялото време мъжът, който е с основно образование, говореше неразбираемо. Съдия Даниел Марков също не можеше да го разбере.
На няколко пъти магистратът повтори на обвиняемия да говори по-бавно. След като го попита каква мярка иска от съда, Мехмед отговори: Искам по-лека такова, присъда, разбираш ли?
Съдът обаче днес ще определи дали той да остане в ареста или не. „Аз не ти определям присъдата, гледам ти мярката, затова те питам какво искаш от съда”, каза съдия Марков.
Но очевидно Мехмед отново не схвана и поиска да му е по-леко. В крайна сметка, след като разбра смисъла на днешното заседание, обвиняемият посочи, че иска да е под домашен арест.
Очаквано съдът го остави в ареста. Като мотив съдия Марков посочи, че Мехмед може да се укрие, или отново да посегне на бившата си жена.