“Хлябът на българина – обред, бит и вяра” за втори път с Ути

От 10.30 часа

Шестото изложение “Хлябът на българина – обред, бит и вяра” ще насити днес, 3 юни, в 10,30ч. с вкусни аромати парк “Розариум” в град Казанлък. Кулинарят-шоумен Ути Бъчваров ще се присъедини в майсторското приготвяне на вкусотии за втора поредна година. Той ще оглави и журито, което ще награди хлебните изделия в три категории – „Най-вкусен експонат”, „Най-традиционно хлебно изделие”, „Най-красив експонат”.

Организатори на кулинарното изложение са Професионална гимназия по лека промишленост, гр.Казанлък, съвместно с Община Казанлък. Участние в изложбата тази година ще вземат 14 читалища от община Казанлък, две фирми, които се занимават с хлебопроизводство и домакините от ПГЛПТ.

Продуктите за ястията и наградите, тази година са осигурени лично от Костадинка Василева – собственик на верига хотели и ресторанти в Казанлък.

Събитието „Хлябът на българина – обред, бит и вяра“ е едно от най-очакваните по време на Фестивал на розата за казанлъчани и техните гости, защото всичко приготвено може и да се опита.