Н. Ставрева: Каварна е била, е и ще бъде рок столицата на България (видео)

Кметицата на града заяви, че полагането на подписи върху знаменитата кола, станала символ на фестивала, е увреждане на общинското имущество

Каварна е била, е  и ще бъде рок столицата на България. Тази година действително няма да има издание на „Каварна рок фест” и това се дължи на факта, че не успяхме да се свържем с промоутъри, които да организират този фестивал, а общината няма финансов ресурс, който да обезпечи провеждането на такова мероприятие, заяви кметицата на Каварна Нина Ставрева.

В студиото на „Тази сутрин”по bTV тя коментира защо общината реши да обяви за продан знаменития автомобил, върху чиято тапицерия се разписваха множество световни рок звезди.

„Този автомобил е общинска собственост, не го продавам аз, а общинският съвет”, заяви Ставрева. По думите ѝ полагането на подписи върху него може да се разглежда като увреждане на общинско имущество.

„Не мисля, че служебният общински автомобил е най-подходящият обект за полагането на подписите на великите рок имена, които са били гости на България”, коментира още тя .

В отговор на думите ѝ бившият кмет на града Цонко Цонев каза: „Вече се чувствам като един същински Лорд Волдемр, който унищожава общинско имущество”.

Цонев обясни, че автомобилът е използван само по предназначение и припомни, че с него са превозвани световни музикални легенди като Алис Купър и Емир Кустурица.

Щом това се тълкува като увреждане, значи ние сме увредени”, добави още бившият кмет.

Цонев заяви още, че Ставрева винаги е казвала, че е голяма рокаджийка и я предизвика да назове имената на вокалистите на „Айрън мейдън” и на руската група „Любе”.

Кметицата на Каварна призна, че не знае имената им, но винаги е казвала, че слуша всякакъв вид музика и не смята, че трябва да налага вкуса си върху жителите на община Каварна.

По думите ѝ това, че няма да има „Каварна рок фест”, не означава, че жителите и гостите на града ще останат без музика. Традиционно рок ще звучи в града още на 30 юни в нощта срещу 1 юли за посрещането на „Джулай морнинг” на Камен бряг.

Вижте повече във видеото на bTV: