МТ се разграничи от изказванията на хотелиери за случая с шведския турист

Ангелкова: Категорично се осъжда такова поведение

„Във връзка с бруталния инцидент, в който, знаете, шведски турист удря нищо неподозираща камериерка, която по никакъв начин не го е предизвикала. И във връзка с реакциите на определени хотелиери, които работят в сектора, категорично Министерството на туризма се разграничава от изказванията на такива представители на хотелиерски асоциации и организации“, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг в Министерски съвет. Думите й идват след инцидент, при който шведски турист удря камериерка в Слънчев бряг.

„Категорично осъждаме такова поведение“, посочи още министър Ангелкова. По думите й всеки един гражданин, независимо от къде е, е длъжен да спазва законите на българската държава, когато се намира на нейна територия.

Според Ангелкова, когато става дума за такава непредизвикана агресия, трябва незабавно да се вземат мерки и затова изцяло подкрепяме действията и на прокуратурата, и на МВР.

Тя заяви още, че хората представляващи браншови организации са длъжни да защитават интересите на работещите в сектора.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия