На местния референдум в Стара Загора ще се гласува както на всички избори досега

На 18 юни

На предстоящия на 18 юни местен референдум в Стара Загора ще се гласува по обичайната процедура, както на всички произвеждани досега избори.
С решение на Общински съвет Стара Загора, за 18 юни 2017 г., е насрочен местен референдум с въпрос: „Да бъде ли извършено отчуждаване на частните незастроени имоти в квартал „Бедечка“, по реда на Закона за общинската собственост и Закона за устройство на територията, при граници: от изток – бул. „Хан Тервел“, от запад – ул. „Ив. Вазов“, от север – алеята към предприятие „Труд“ и от юг – ул. „Христина Морфова“? На територията на отчуждените имоти да се изгради парк, за сметка на бюджета или активи на Община Стара Загора.“
Гласуването ще става в същите секции, където обичайно гласуват гражданите, както и при същите правила. Те ще се легитимират с лична карта пред секционната комисия, която ще установи по списъка дали имат право да гласуват. Гласоподавателите ще получат нужната бюлетина, с която ще влязат в тъмната стаичка, ще отбележат вота си, ще излязат и ще пуснат бюлетината. Всичко това трябва да става при запазване тайната на вота. Следва полагане на подпис и получаване на личната карта.
Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров са определени избирателните секции, предназначени за гласуване на избиратели с увредено зрение и затруднения в придвижването на територията на общината.
Заявки за помощ в изборния ден могат да се правят на телефон: 042 614 614, или в сградата на Община Стара Загора, гише „Информация“, бул. „Цар Симеон Велики“ № 107.
Цялата необходима информация за референдума, както и Списък на заличените лица от избирателните списъци, е публикувана на официалната страница на Община Стара Загора.