С разпит на свидетели продължава дело за държане и разпространение на наркотици

Подсъдим по наказателното дело е Велин М. от Добрич

Добричкият окръжен съд проведе поредно заседание по наказателно дело за държане и разпространение на наркотици. Днес в залата беше принудително доведен и разпитан свидетел, който в няколко поредни заседания не се явяваше, въпреки че е бил редовно призоваван. Мъжът беше приведен в съда от органите на Областно звено „Охрана” - Добрич.

В хода на съдебното заседанието защитата поиска да бъдат разпитани още двама души -  съпругата на днешния свидетел и още една жена, която вече е давала показания.  Според защитата  повторният разпит се налага заради нови обстоятелства по делото, които са били обявени при предишни  разпити на свидетели. Съдът намери за основателни исканията и разпореди двете жени да бъдат призовани за следващото заседание.

Подсъдим по наказателното дело е Велин М. от Добрич. Срещу 31-годишния мъж е повдигнато обвинение за това, че през октомври 2013г. в село Карапелит, при условията на продължавано престъпление, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение и разпространил високорисково наркотично вещество - марихуана, като общото количество на високорисковото наркотично вещество е 75.29 грама, на обща стойност 451.74 лева.

Мъжът е бил задържан през октомври 2013 година. Разследването на случая в полицията е отнело около 2 години, а съдебният процес продължава вече година и половина, като подсъдимият е на свобода под парична гаранция. Забавянето на процеса се дължи основно на трудности при издирването на свидетели, които трябва да бъдат разпитани, но живеят и работят постоянно в чужбина, като не са известни точните им адреси. Досега по делото са разпитани 16 свидетели, като някои от тях са призовавани и за повторен разпит, представени са и 4 експертизи.