Борисов: България ще продължи да работи за европейското бъдеще на Босна и Херцеговина

Босна и Херцеговина ще продължи да се движи по пътя на евроатлантическата интеграция

България ще остане активен застъпник за гарантиране на европейското бъдеще на страните от Западните Балкани и по време на българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на среща с представляващия Председателството на Босна и Херцеговина Младен Иванич, съобщава пресцентърът на Министерския съвет.

Борисов изрази убеждението си, че Босна и Херцеговина ще продължи да се движи по пътя на евроатлантическата интеграция, която е единствената гаранция за сигурност в региона.

Министър-председателят Бойко Борисов изтъкна ролята на всяка една страна от Балканите за поддържането на мира и стабилността в тази част на континента, както и в Европа като цяло. Той посочи, че по-активното сътрудничество между институциите на България и на Босна и Херцеговина ще доведе до повече практически успехи в тази посока, както и в международните усилия за противодействие на радикализма и тероризма.

Борисов и Иванич обсъдиха и развитието на двустранните отношения, като подчертаха големия потенциал пред тях. Посочено беше, че провеждането на съвместен бизнес форум ще разкрие възможности за партньорства, които са в интерес и на двете страни.