Тереза Мей: Аз ви вкарах в тази каша и аз ще ви извадя от нея

Мей е уверила депутатите, че ще остане на поста си толкова, колкото те преценят, че е необходимо

След разочароващия резултат на британските консерватори на предсрочните избори, на които те изгубиха парламентарното си мнозинство, премиерът Тереза Мей каза пред депутати консерватори, че ще продължи да бъде министър-председател дотогава, докато те искат тя да бъде на този пост, предаде Ройтерс.

Вчера Мей се изправи пред членовете на т.нар. Комитет 1922, в който влизат депутатите консерватори, които не участват в правителството. Въпреки недоволството от представянето на партията на изборите Мей бе посрещната радушно в началото на срещата, съобщи БТА, позовавайки се на Ройтерс.

Тя заяви: „Аз съм човекът, който ви вкара в тази каша, и аз съм тази, която ще ви извадя от нея“, разказа след срещата един от депутатите.

Според разказите на друг депутат, цитиран от „Гардиън“, Мей е уверила депутатите, че ще остане на поста си толкова, колкото те преценят, че е необходимо. Била е загрижена за консерваторите, които са изгубили местата си, защото не са били преизбрани, извинила се е и няколко пъти е помолила да й простят, предаде ТАСС.

Депутати, които по традиция запазват анонимност, когато говорят за подобни срещи, заявиха за Ройтерс, че не са се чули гласове на несъгласие и разкол и че в партията няма настроения за избор на нов лидер.