Бизоне и My Dance ще участват на откриването на Royal cup и тенис центъра в Албена

Церемонията ще се проведе на 23 юни, от 10 часа

Фолклорен танцов ансамбъл Бизоне с художествен ръководител Стела Иванова и балетна формация My Dance с ръководител Пламена Петрова ще участват в програмата по откриването на третото издание на престижния международен турнир по тенис за деца Royal cup, който е под егидата на Цар Симеон II и неговото семейство. Церемонията ще се проведе на 23 юни – петък, от 10 часа в Албена. С атрактивната музикална хореография ще бъде официално открит и новия тенис център.

         Тазгодишната проява е част от празничната програма по случай 80 –годишнината на Негово Величество. От канцеларията на Симеон II са потвърдили визитата му, като той ще бъде придружаван от Царица Маргарита и ще пристигне във ваканционното селище ден по – рано.

         За празничното настроение ще допринесат спонсорите и партньорите Виваком, Изида, Балдаран, Баболат, Тотал 2000, Тракия Строй инвест, ЕкоАгро, Кока-Кола Хеленик Ботлинг Къмпани, Албена АД, община Балчик, община Каварна и Драйзам тенис академия. Партньори на събитието са Tennis.bg и Tenis10.ro. Всички деца ще бъдат зарадвани с множество награди от официалните спонсори на турнира, а най-добрите ще си тръгнат от комплекса с красиви купи, върху които е логото на проявата – Александровското огърлие, с което са награждавани най-добрите спортисти по време на Царство България.

         До момента заявка за участие са подали състезатели от Русия, Съединените щати, Румъния, Кипър, България и др. държави, като сред тях се открояват имена на национали и водещи тенисисти от ТОП 5 на своите страни.  Състезанието е за момичета и момчета до 9, 10, 11, 12, 13 и 14 години, като всеки тенисист играе само в своята възрастова група.

         Записването продължава до 20 юни, включително. На 22 юни е техническата конференция и жребия.  Подробности за царския турнир може да научите във фейсбук страницата.