Органични торове от водорасли ще бъдат сред новостите на агропанаира в Добрич

Изложението ще се състои от 29 август до 2 септември

Органични торове от водорасли и техника за производство на пелети от слама са сред новостите, които ще бъдат демонстрирани в 25-ото издание на международното изложение "Селското стопанство и всичко за него" в Добрич, съобщи на БТА Звезделина Иванова, изпълнителен директор на "Добрички панаир" АД, който е сред организаторите на форума. Изложението ще се състои от 29 август до 2 септември.
С новите технологии на панаира идват фирми от Румъния. Компании от Италия и Турция също вече са потвърдили своето участие. Досега заявки за форума са подали около 50 изложители от България и чужбина, каза Звезделина Иванова.
Международният панаир се завръща на стария си адрес - в спортния комплекс "Простор", който разполага с голяма изложбена площ, допълват организаторите. Земеделските производители отново ще могат да избират измежду най-новите модели трактори и комбайни, селскостопански инвентар, зърносушилни, препарати за растителна защита, семена за полски култури за есенната кампания и други, съобщава БТА.