Борисов: Нужен е синхрон с общините за намаляване на административната тежест

Премиерът обеща където е нужно, да се вложат средства или да се осигури наличен контрол

Премиерът Бойко Борисов каза в началото на работна среща, че е необходимо да се постигне синхрон с общините и общинските администрация в процеса на намаляване на административната тежест и облекчаване на режимите за работа с гражданите и бизнеса, съобщава БНТ, позовавайки се на БТА.

Премиерът заяви това в началото на среща с представители на местната власт, държавните институции и браншови организации по темата.

Премиерът даде пример, че хората и бизнесът срещат проблеми с администрацията от столичния КАТ до столичния кадастър и общините, като посочи, че трудно се прави разлика на опашката кое е община и кое е държава. Когато има административна тежест или хората губят дни да вадят документи, това създава усещане за тревожност, корупция и напрежение в общественото, посочи премиерът и допълни, че надали има политик, който да не е поставял решаването на този проблем във фокуса на предизборното си говорене.

Искам да положим цялата си воля това да се случи, каза премиерът и посочи, че не е необходимо тепърва да се правят анализи какви са точно проблемите, защото на всички са известни местата, където се формират опашки и най-голямо напрежение.