Нанков: Ще започне изграждането на над 25 километра от АМ „Хемус“ през 2017 г.

Финансирането е осигурено и ще бъде от държавния бюджет

През настоящата година ще започне изграждането на нови над 25 километра от автомагистралата „Хемус. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков, който беше на посещение във Варна.

По думите му финансирането е осигурено и ще бъде от държавния бюджет. Прави се и проектирането на още 50 километра между пътния възел „Боаза“ и разклона Плевен-Ловеч. Работи се още и в област Велико Търново, където се определят трасетата на магистралата. Според Нанков достатъчно ресурс за ремонт на пътищата в страната ще има, след като влязат в сила тол таксите.

Във Варна министърът на регионалното развитие и благоустройството инспектира приключилия ремонт на част от Аспаруховия мост. Той посочи, че има възможност оправянето на съоръжението да продължи след приключването на летния сезон. Нанков допълни, че за цялостния ремонт на моста са нужни над 20 милиона лева.

Министърът направи оглед и на охранителните канали в квартал „Аспарухово“, изградени след голямото наводнение през 2014 г.