18 медала за СКСБ „ИМИДЖ – Русе” на финалите на държавното първенство по скокове на батут

Спорт

20-06-2017, 11:03

Снимка:

СКСБ „ИМИДЖ – Русе”

Автор:

Русе утре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Съпътстващи инициативи към Русенския карнавал

Взеха участие над 180 състезатели от 13 клуба

Заслужени 18 медала за отбора на СКСБ „ИМИДЖ – Русе” на финалите на държавното първенство по скокове на батут, двоен мини батут и акробатична пътека, които се проведоха в Сливен и Ямбол от 15 до 18 юни. В него взеха участие над 180 състезатели от 13 клуба /Ямбол и Сливен с по два клуба, Кюстендил, Русе, Ст. Загора, Димитровград, Благоевград, Бургас, София, Плевен и Габрово/. Организатор на спортното мероприятие бе Българска Федерация Скокове Батут и клубовете домакини – „Космос”, „Енчо Керязов” и „Сини Камъни” със съдействието на Община Ямбол, Община Сливен и ММС. Спортен Клуб Скокове Батут „ИМИДЖ – РУСЕ” с треньори Станислав Стоянов, Иржи Галинов и Елмира Мандажиева участва с 12 състезатели, които с резултатите си отново доказаха отличното си ниво на подготовка, спечелвайки общо 18 медала както следва:

Двоен мини батут

– Три златни / Калоян Петров, Кристина Петкова и Радостин Мицов /;

– Два сребърни / Георги Басарбовски и Максим Ангелов /;

Батут Синхрон

– Четири златни /Десислава Манолова, Емилия Великова, Калоян Петров и Георги Басарбовски/;

– Два сребърни / Радостин Мицов и Емануил Банчев/;

– Два бронзови / Димитър Георгиев и Максим Ангелов /;

Батут индивидуално

– Един златен / Емилия Великова /;

– Един сребърен / Георги Басарбовски /;

– Три бронзови / Десислава Манолова, Максим Ангелов и Кристина Петкова /

След приключване на Държавното Първенство, всички състезатели от разщирения състав на националния отбор и техните треньори отпътуваха за Национална Спортна База „Спартак” в гр. Созопол за провеждането на възстановителен лагер организиран от Българска федерация скокове батут.

Във връзка с второто домакинство на България за провеждане на световно първенство по скокове на батут през ноември в  София. До края на месец август предстои определянето от БФСБ на състезателите на националният ни отбор. В разширения му състав от Русенския клуб за наблюдение и с потенциални възможности за включване са 4 състезатели: Димитър Георгиев, Радостин Мицов, Емилия Великова и Максим Ангелов. 

Десислава Манолова е национален състезател в дисциплините батут индивидуално и синхрон, а личният и треньор  Станислав Стоянов е помощник треньор на националите ни. 

Предстои провеждането пет десет дневни тренировъчни лагера за националните състезатели: първия в Ямбол, два в Русе и непосредствено преди старта на световното първенство – два в София в зала „Арена Армеец".