Заместник-министър Ваня Колева връчи на Цено Ценов наградата „Човек на XXI век“

Цено Ценов е дългогодишен изпълнителен директор на фондация "Български спорт"

Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева връчи на президента на Европейския съвет по борба и вицепрезидент на Международната федерация по борба Цено Ценов наградата „Човек на XXI век“ в категория „Спорт“ на церемония, организирана от сдружение „Програма произведено в България“.
„За мен е изключителна чест да връча тази награда на най-високопоставения българин в световния спорт. Аз имам личен сантимент към господин Ценов и съм категорична, че на него най-много приляга наградата „Човек на XXI век“ в сферата на спорта. Той е организатор, деятел и ръководител, който е пример за професионализъм и аз му пожелавам още дълги години да бъде активен радетел за благото на нашия спорт“, заяви заместник-министър Ваня Колева.
Наградата е оценка за целогодишната работа, постижения и усилия за адаптация към европейските стандарти и се връчва на динамично развиващи се общини, средни и малки фирми и активни лидери.
Освен президента на Европейския съвет по борба и вицепрезидент на Международната федерация по борба, Цено Ценов е и дългогодишен изпълнителен директор на фондация „Български спорт“.