Гардове на плажове се плашат с оръжия - прибират 9 от тях в ареста

Крими

24-06-2017, 18:59

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кой ще вземе "Златна рибка", "Смокиня" и "Каваците"

Скандал между охранителни фирми в къмпинг Каваци за пазители на плажа

Охранители плашат колеги с оръжие, конкуренти пускат жалби за неплатени сметки. Всико това се разиграва пред очите на туристите на къмпинг Каваци, където днес следобед започва открито спречкване.

Към два следобед днес в Районно управление - Созопол е получено съобщение от представител на охранителна фирма, отговаряща за охраната на къмпинг „Каваци” за това, че в района му дошли представители на втора охранителна фирма. Същите заявили, че разполагат с договор за охрана на бунгала в къмпинга, сключен с втора фирма, оспорваща собствеността на обекта.

След кратък разговор служителите от първата охранителна фирма се оттеглили и подали сигнал в полицията, заявявайки че конкурентите им вероятно носят оръжие, без обаче да са го видели. Към къмпинг „Каваци” се отправили полицейски екипи, но същите не установили в района въоръжени мъже.

Малко по-късно представител на втората охранителна фирма подава сигнал, че група мъже, приятели на първата охранителна фирма, обитаващи бунгала на къмпинг „Каваци”, през седмицата консумирали различни напитки и храни в отделни заведения на плажната ивица, като не плащали за услугата.

С цел изясняване на случая в Районно управление - Созопол са отведени десет човека от двете спорещи страни. Образувана е проверка.