Владимир Далаклиев спечели бронз на СП по таекуондо в Южна Корея

Достойното представяне на българина е показател за високото му ниво и възможности


България спечели първия си медал от световното първенство по таекуондо в Южна Корея. Владимир Далаклиев спечели бронзово отличие в кат. до 68 кг. Далаклиев премина през пет кръга, за да се изправи на полуфинала срещу станалия впоследствие световен шампион Доу Хун Лий от Корея.

Достойното представяне на българина е показател за високото му ниво и възможности. С този си успех Далаклиев почти сигурно си уреди участие на олимпийските игри в Токио през 2020 г., тъй като заема високо място в ранглистата.

Успехите за България на Световното в Муджу (Южна Корея) продължават и извън терена. След като Слави Бинев бе избран за първи вицепрезидент на европейския таекуондо съюз, а София ще приеме финалните серии на Гран При през 2019г., днес Бинев подписа меморандум за сътрудничество с най-големия университет WOOSUK.

Днес другият българин Калоян Бинев отпадна във втория кръг на световното първенство, където игра срещу представител на Филипините. По време на срещата Бинев получи сериозна контузия в коляното, но въпреки това стисна зъби и игра до края на битката.

На световното за България остава да играят още Митко Джорджев в категория до 63 кг. и Йордан Колев в категория до 80 кг.