Екзотичните дестинации все по-популярни сред българите

Общество

03-07-2017, 06:00

Снимка:

pixabay

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

КЗП: Онлайн офертите за резервации на почивки трябва да се проучват внимателно

Най-често българите избират да почиват по една седмица

Далечни и екзотични дестинации в Азия и Африка стават все по-актуални сред българските туристи. От туристическите агенции отчитат, че засиленият интерес се дължи на все по-ниските цени, което прави тези екскурзии по-достъпни, съобщава БНТ.

Далечни и екзотични дестинации в Азия и Африка стават все по-актуални сред българските туристи. От туристическите агенции отчитат, че засиленият интерес се дължи на все по-ниските цени, което прави тези екскурзии по-достъпни. Най-често българите избират да почиват по една седмица, затова и повечето пакети, които предлагат туристическите агенции, са за 7 или 8 нощувки.

За по-близките дестинации, като Гърция и българското Черноморие, цените за едноседмична почивка са около 400-500 лв.

Малдивите, Мексико, Куба, Доминикана, дори Мадагаскар, са сред любимите нови дестинации на българите. В последните години туропераорите отчитат, че предпочитаме да пътуваме по-рядко, но харчим повече пари, за да видим някое по-отдалечено и екзотично кътче. Това потвърждават и представители на туроператорите.

Съветът на туроператорите към българските туристи, е предварително да се информират за дестинацията, която са избрали, защото има периоди, в които не е препоръчително да се пътува заради твърде горещото или твърде дъждовно време.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"