Започва шестото издание на отворения фестивал „В магията на танца и морето“

Приморско и Китен събират майсторите на танцовото изкуство

За шести път Приморско и Китен събират майстори на съвременното танцово изкуство.  Поредното издание на отворения фестивал „В магията на танца и морето“  ще се проведе от 5 до 8 юли. В него ще се включат танцови формации, като Спортен и Танцов клуб „ Тангра” – Хасково, Спортен и танцов клуб  „Суперформа“ – София, Спортен и танцов клуб „Съншайнс” – Приморско, Китен и Царево, Балет ”Каприз” – Стара Загора, ТСК „ Фрея” – Бургас, “Street Dust Dance” – Димитровград, ТШ ”Крис” – Бургас, ТСК”Силвана денс” – Благоевград, Банско, Разлог, Латино школа „БЛИЦ” –Козлодуй, „Инфанти” – Русе, „Олимперия” – Сандански,  „Куул кидс” – Благоевград, „Импулс” – Великий Новгород, Русия и „Софи денс” – София.
Четири дни състави от страната и чужбина ще демонстрират своите пластични и ритмични  умения и оригинални хореографски решения.  Те ще се представят в съвременни танцови стилове на класически танци, характерни танци и етно шоу, джаз, модерни техники, танцово и латино шоу, акроджим, мажоретки и хип-хоп. Четиричленно жури в състав Дорина Инджова и Добри Добрев – международни съдии на БСТФ, Силвана Хаджийска – национален съдия БСТФ и Диляна Брахматова – съдия на БСТФ стриктно ще следи и оценява изпълненията им.
Началото на фестивала ще бъде поставено на амфитеатъра в Приморско, където от 5 до 7 юли любителите на съвременни танци ще се наслаждават на модерното изкуство. В програмата е заложен и танцов семинар за хореографи по латино шоу и модерн, който ще се проведе на 7 юли в хотел „Каменец“ в Китен. Специални гост на семинара ще са Едо Пампуро от Италия и Стаса Станкович от Сърбия.
Финалът на шести отворен фестивал „В магията на танца и морето“ ще постави гала концерт на 8 юли от 20 часа на лятната сцена в Китен.
Организатор на престижния форум е Ива Петрова  – международен  съдия на БСТФ и хореограф на Спортен и танцов клуб „Съншайнс”, главен съдия ще е Юлия Попова – международен съдия и председател на БСТФ, а за секретар е определена  Светла  Йовова – съдия на БСТФ.
Още информация за инициативата можете да откриете и на страницата на събитието във Фейсбук.