ОП: Нещата, които 27 г. тежаха на системата на МВР, трябва да се изчистят

Обединените патриоти са за решаване на проблемите в МВР, един от тях са заплатите

Обединените патриоти са за решаване на проблемите в МВР, един от тях са заплатите, обяви в кулоарите на парламента Юлиан Ангелов. Затова правителството, мнозинството щели да предприемат необходимите мерки. Няма разминаване в кабинета по този въпрос, има разбирателство в управляващото мнозинство, увери депутатът.
Ангелов поясни, че все още не е ясно дали тази години или догодина ще растат заплатите на полицаите, защото зависело от разчетите на МВР и Министерството на финансите. Трябва да се търси възможният вариант, да се решават проблемите, подчерта представителят на Патриотите.
Той обаче подчерта, че кабинетът "Борисов 3" е започнал да решава проблемите - вече са отпуснати средствата за униформите, изплащат се парите - по около 2000 лв. на човек - за специфични дейности.
Тези неща, които 27 години тежаха на системата, трябва да се изчистят, не очаквам да ескалира напрежение защото полицейските синдикати виждат, че се предприемат действия за решаване на проблемите, коментира още Юлиан Ангелов.