Ким Чен-ун с усмивка: Обещаваме още много такива "подаръци" на Запада!

С широка усмивка на лицето, той призовал своите учени "често да изпращат големи и малки подаръчни пакети на янките" - очевиден намек за продължаващата серия от ядрени и ракетни опити

Западът е гневен и разтревожен от пробното изстрелване на севернокорейска междуконтинентална балистична ракета, а Пхенян обещава още много такива "подаръци".
Севернокорейски медии, връщайки се към вчерашния ден, подчертават, че очите на младия севернокорейски лидер Ким Чен-ун искрели от радост, докато още преди изстрелването гледал балистичната ракета, способна да носи голяма ядрена бойна глава, съобщи Асошиейтед прес. "С широка усмивка на лицето" той призовал своите учени "често да изпращат големи и малки подаръчни пакети на янките" - очевиден намек за продължаващата серия от ядрени и ракетни опити, наредени от него, след като пое властта през 2011 г. Бил особено доволен, че последният такъв подарък е "изпратен" в Деня на независимостта - националния празник на САЩ.
Ким според медиите "подчертал, че продължителният сблъсък с американските империалисти е достигнал финалната си фаза" и че иде време КНДР да демонстрира непреклонността си пред САЩ и техните предупреждения.