Три дни Силистра бе фестивална столица на детското танцово изкуство

Добруджанци

06-07-2017, 10:13

Снимка:

Община Силистра

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

С билки и песни на Еньовден в Силистра

Рефер от Силистра свири решителния мач на Спартак в Разград

Фестивалът се провежда за двайсет и втори път

Три дни Силистра бе фестивална столица на детското танцово изкуство като домакин на международния детски танцов фестивал "Утрешният мир започва с днешното приятелство", който бе закрит тази вечер. 
В небето на Силистра полетяха гълъби и балони с послания и детски рисунки от състоялия се днес пленер "Аз рисувам фестивала". Министерството на културата и Съюзът на музикалните и танцовите дейци в България изпратиха поздравителен адреси. 
Повече от 300 деца от Украйна, Грузия, Сърбия, Босна и Херцеговина и България участваха в проявата и тази вече представиха заключителния фестивален концерт.В рамките на фестивала бе проведен конкурс за мис и мистър "Фестивал", спечелен от Нино Маткава от Грузия и Габриел Георгиев от клуб "Елеганс" в Силистра. Днес сутринта имаше прощална среща на представителни групи от участниците с кмета на Силистра д-р Юлиян Найденов.
Фестивалът се провежда за двайсет и втори път с подкрепата на Министерството на културата и под патронажа на кмета на Силистра д-р Юлиян Найденов.
"Утрешният мир започва с днешното приятелство" датира от 1994 година. Основатели са председателят на Сдружението на детско-юношеските хореографи в България Агрипина Войнова и силистренският хореограф Йордан Филипов. В Силистра са гостували изявени детски танцови състави от Европа, Азия, Америка и Африка.