Прокурор: Образувани са обвинения срещу неизвестни лица за инцидента на АМ "Тракия"

Първоначалните данни са, че при катастрофите има човешка грешка

Прокуратурата е образувала две досъдебни производства срещу неизвестни извършители във връзка с тежките верижни катастрофи по АМ "Тракия" от сряда. Те са за престъпления, извършени по непредпазливост при нарушаване на правилата за движение по пътищата и причиняване средни телесни повреди. Това съобщи в ефира на Нова Телевизия районният прокурор на Ихтиман Десислава Стоименова. Разследват се два инцидента.

Първоначалните данни са, че при катастрофите има човешка грешка, посочи Стоименова. В същото време тя не изключи версията за мъгла и дим от сметището край Ихтиман, и посочи, че се разследват всички версии.

"Не може да се твърди за конкретно лице, което да е виновно за инцидента. Но се води разследване срещу неизвестен извършител", поясни прокурорът и допълни, че на този етап не може да се каже с точност каква е причината за тези инциденти.

Тя отрече сред участниците в произшествието да е имало неправоспособен шофьор: "Няма данни за 16-годишен шофьор. Няма данни и за пиян и дрогиран водач".