Премиерът: До юли 2018 може да има магистрален път до Слънчев бряг

Мисия Бургас

09-07-2017, 13:23

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Премиерът честити празника на полицаите

Бойко Борисов си спази обещанието - пускат Южния обход на Бургас още във вторник

Тежки процедури с отчуждаването на земи е причина за забавянето на разширението на пътя Бургас - Слънчев бряг. Една единствена фирма обжалва все още. Ако и делата приключат догодина по това време вече ще откриваме четирилентовия път. Това каза премиерът Бойко Борисов, който пристигна в Бургас за да разгледа напълно обновената Морска градина със, която беше ремонтирана със средства отпуснати по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014 - 2020 г. Вложените средства са 5 млн. лв. 

По-късно Борисов посети и Южния обход на Бургас, който беше изграден по улица Крайезерна и ще облекчи значително трафика към Южното Черноморие. Преди четири месеца в Бургас министър-председателят обеща обхода да бъде готов най-късно до средата на юли и си спази обещанието. 

Очаква се на 11 юли отсечката да бъде официално отворена за движение. 

В присъствието на кмета Димитър Николов министър-председателят обобщи, че е доволен от изграждането на обхода, предвид трудния терен и кратките срокове, за които се е работело. 

Кметът от своя страна уточни, че това лято движението от ул. "Крайезерна" към бул. "Тодор Александров" ще се осъществява чрез използване на собствена дясна лента. А от следващото лято ще се реконструира целият надлез  "Владимир Павлов", който ще бъде така направен, че да отклонява трафика безпроблемно.