Живко Мартинов: 80% от финансовата корекция за депото в Стожер може да бъдат опростени

Животът

10-07-2017, 16:39

Снимка:

Кадър: Добруджа ТВ

Автор:

dobrichutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Пламен Манушев в Добрич: България е пример за финансова стабилност

До месец ще бъде отворен ГКПП Северняк

Има голяма вероятност до 80% от наложената финансова корекция на Община Добрич по проекта за депото в Стожер да бъдат опростени от Управляващия орган по ОП „Околна среда” или поети от държавата. В момента по темата се водят разговори с министъра на околната среда и водите Нено Димов, съобщи на пресконференция днес народният представител от ГЕРБ Живко Мартинов.
Припомняме, че финансовата корекция, в размер на 4 млн. и 300 хил. лева, бе наложена на Община Добрич от Изпълнителна агенция „Одит на средствата от Европейския съюз” заради нарушения на сроковете при процедурите по възлагане на обществени поръчки по изграждане на депото.
Народните представители от политическа партия ГЕРБ Пламен Манушев и Живко Мартинов дадоха днес в Добрич пресконференция, на която запознаха обществеността със свършеното в страната и региона от правителството на ГЕРБ три месеца след парламентарните избори.
Ще има дофинансиране за МБАЛ – Добрич от страна на държавата, продължи с добрите вести Мартинов. Това е станало ясно след заседание на парламентарната комисия по здравеопазване. Тепърва ще бъдат уточнявани параметрите на помощта, обявиха още депутатите от ГЕРБ.
В края на този месец трябва да бъде направена първата копка от водния цикъл на Добрич – за линейната мрежа и пречиствателна станция. Забавянето се дължи на жалби срещу конкурса за строителен надзор, поясни Живко Мартинов.
Сред поетите и вече изпълнявани ангажименти в област Добрич той посочи стартиралия ремонт на пътя Варна – Добрич – Кардам, както и предстояща рехабилитация на околовръстния път и всички кръгови кръстовища на изходите на Добрич.
Планира се през есента да започне ремонт и на пътя Добрич – Албена, ремонт на пътя за Житница, като се предвижда изцяло ново асфалтиране на отсечка от 17 км. До месец ще бъде отворен и ГКПП  Северняк.

Източник: МГ Добруджа