Министър Банов: Д. Златева е освободила от финансова отговорност Боршош

Служебният вицепремир Деница Златева е освободила от финансова отговорност Мирослав Боршош и другите двама членове на УС на НДК

Служебният вицепремир Деница Златева е освободила от финансова отговорност Мирослав Боршош и другите двама членове на УС на НДК и е приела отчета им за 2016 г. Това каза министърът на културата Боил Банов по време изслушването му по време на заседанието на Комисията за НДК, цитиран от Агенция „Фокус“. По думите на Банов това се е случило на 2 май 2017 г., преди да приключи работата на служебния кабинет. „Това е факт. Как ще го тълкувате оставям на вас“, коментира Боил Банов.
Банов посочи, че разрешението за сключване на допълнителни договори по строително-монтажните работи и договор за техника се прави отново по времето на Деница Златева. "4-те млн. лв. разходи, които не са по строително-монтажните работи, а по други дейности - отново по времето на Деница Златева е изготвено предложение от работна комисия да бъдат признати като част от строителните дейности", допълни Банов.
Министърът на културата поясни, че строително-монтажните работи са изпълнени до 60%. „Да, спрени са дейностите по трите неща, които трябва да се актуват и за което се изисква разрешение за строеж“, каза той и поясни, че се очаква скоро да се получи такова. По думите му трите обекта са изграждане на една тоалетна, изграждане на кухня, за да могат да се хранят гостите, както и системи. "Има в момента инвеститорски контрол - да, той е от един човек", коментира Банов.