Зам.-министър Ваня Колева беше гост на церемонията за 65-годишнината на БФ по спортна акробатика

Тържеството се състоя в Музея на спорта

Десетки световни и европейски шампиони, треньори, ръководители и спортни дейци присъстваха на тържеството за 65-годишнината от създаването на Българска федерация по спортна акробатика в „Музея на спорта“. Заместник-министърът на младежта и спорта Ваня Колева поздрави присъстващите и поднесе почетен плакет за юбилея на председателя на федерацията Владимир Колев.
„Има дълбока символика във факта, че сме се събрали в Музея на спорта. В своето съществуване българската спортна акробатика е допринесла много за спортната слава на нашата родина, а Българска федерация по спортна акробатика има основание да се гордее с постигнатите през годините резултати“, каза зам.-министър Колева. Тя увери присъстващите, че федерацията ще продължи да получава подкрепа от Министерството на младежта и спорта. Ваня Колева се включи в награждаването с почетни призове на БФСА на бивши ръководители на федерацията, треньори, хореографи и шампиони, сред които Стоил Сотиров, Мирослав Цанков, Евгени Колев, Стефка Спасова, Калинка Лечева, Боянка Ангелова, Снежана Андонова и др.
Сред официалните гости на церемонията бяха и съветникът на Президента по младежта и спорта Георги Александров, председателят на Фондация „Български спорт“ Цено Ценов и председателят на фондация „София – Европейска столица на спорта 2018“ Анатоли Илиев. Беше предаден и поздравителен адрес от председателя на Парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов.