Три нови паркинга за над 100 автомобила бяха изградени на булевард „Марица”

Мисия Пловдив

15-07-2017, 07:44

Снимка:

Община Пловдив

Автор:

plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Продължава програмата на район „Централен” по премахване на гаражните клетки и последващо изграждане на така необходимите паркинги

Гражданите, които живеят на булевард „Марица“- Юг 10-22, вече се възползват от новите три паркинга, които бяха проектирани и изградени в зоната. Капацитетът им е общо 103 автомобила, а инвестицията е за 110 000 лева.

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов посетиха днес обновеното пространство пространството, където на есен предстои озеленяване и засаждане на цветя. Обособени са и места за паркиране на автомобили, собственост на хора с увреждания. Подменено е уличното осветление.

Зоната придоби наистина добър и съвременен вид и ще става все по-красива и приятна за живеене и отдих. От едната страна на булеварда е новият паркинг, а от другата – велоалетите покрай река Марица.

Продължава програмата на район „Централен” по премахване на гаражните клетки и последващо изграждане на така необходимите паркинги. Предстои в рамките на един месец да бъде открит още един за общо 80 автомобила на улица „Гео Милев“.