Фандъкова: Очаквам ремонтът на площада пред НДК да приключи до края на септември

Кметът Фандъкова припомни, че площадът пред НДК се ремонтира за първи път, от както е изграден преди близо 40 години

Това каза при проверката си на строителния обект столичният кмет Йорданка  Фандъкова. Кметът на София инспектира работата на строителите заедно със зам.-кметът Йоана Христова и директора на „Зелени системи“ Димитър Данчев.  Строително-ремонтните дейности започнаха в края на юни и се извършват в  график.  Пространството, което се ремонтира е близо 12 декара. Към момента са демонтирани 60 процента от старите гранитни плочи и се фрезова основата. Строителите са започнали и дейностите по полагане на бетона.  Кметът Фандъкова припомни, че площадът пред НДК се ремонтира за първи път, от както е изграден преди близо 40 години. Постарали сме се запазим облика на пространството и гранитът, които ще бъде положен е максимално близък  по цвят със стария.  

При разкриването на плочата строителите са установили, че  хидроизолацията е силно компрометирана, а при изпълнението на плочата са били използвани различни материали- бетон, асфалт, а на места и трошен камък.
Съгласно технологията на изпълнение  ще бъде изградена стомобетонна плоча, ще бъде поставена хидроизолация и ще се  положи защитен бетон, след което ще се монтира  нова гранитна настилка.