20 разрешителни за строеж са издадени в община Тервел от началото на годината

Едното от тях е за изграждане на нов църковен храм в с. Нова Камена

В община Тервел за първите шест месеца на годината са издадени 20 разрешения за строеж, съобщи заместник-кметът Дияна Илиева, цитирана от БТА. Тя подчерта, че именно те са най-обективния измерител за инвестиционната активност в една община.
Две от тях са за публична общинска инфраструктура. Предвиждат реконструкция на читалище и на спортна площадка, изграждане на нов църковен храм в с. Нова Камена. Седемнадесет са за инвестиции на бизнеса и на граждани.
Млекопреработвателното предприятие в с. Жегларци е получило разрешения за разширяване на хладилна база и за реконструкция на склад за амбалаж. Земеделски производител от Тервел ще ремонтира овчарници, които ще бъдат преустроени в кравекомплекс за 313 млекодайни крави и телета. Друг инвеститор изгражда сграда за печене, опаковане и складиране на ядки. Значителна инвестиционна активност има в най-голямото по население тервелско село - Орляк. Там са получени разрешения за строеж на магазин за промишлени стоки, както и за три двуетажни жилищни сгради за сезонно обитаване.
От Община Тервел отчитат засилена инвестиционна активност на мобилни оператори и оператори на услуги, свързани с пренос на цифрова информация, съобщи още Дияна Илиева.