Арнаудова: Убиецът на Алекс от Бяла ще бъде подведен по най-тежкото обвинение

Тя се съгласи, че осъдените за нападение над лекари не са много

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви в ефира на БНТ, че убиецът на 18-годишния Алекс от Бяла ще бъде подведен по най-тежкото обвинение - умишлено убийство по хулигански подбуди, за което Наказателният кодекс предвижда включително доживотен затвор без право на замяна.

Тя коментира идеята на главния прокурор да се доразвие споразумението между Прокуратурата и Министерството на здравеопазването, за да се защитят лекарите и да им се наложат възможно най-тежки наказания.

"Взе се решение споразумението от 2015 г. да се доразвие и да се предостави възможност на лекарите и болниците със спешни отделения да имат пряка връзка с дежурен прокурор. Целта на бързата връзка е не само получаването на информация, но и да дават прокурорите указания да се запазят доказателства. Така с най-много доказателства ще докажем, че лицето е виновно", коментира Арнаудова.

Румяна Арнаудова се съгласи, че осъдените за нападение над лекари не са много. Тя отрече мнозина от тях да пледират като невменяеми и отбеляза, че повечето от виновните за нападение над лекари са извършили деянието под влияние на упойващи вещества, което НК квалифицира като утежняващо вината обстоятелство.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен