Медали за Мирослав Минчев и Теодор Танков от Олимпиадата по математика в Сингапур

Следващото участие на старозагорските математици е в откритото първенство на Азия

Със златен и сребърен медал от Олимпиадата на математическото предизвикателство (Singapore International Math Olympiad Challenge - SIMOC), която се проведе в Сингапур от 14-ти до 17-ти юли т.г., се завърнаха Мирослав Минчев и Теодор Танков от Природоматематическата гимназия в Стара Загора
Шестокласникът Мирослав Минчев от Профилираната природоматематическа гимназия "Гео Милев“ спечели златен медал в индивидуалния турнир, бронзов медал в отборното състезание и сребърна купа в комплексното класиране.
Сред бронзовите медалисти е Теодор Танков от ПМГ - Стара Загора. За пореден път участието на двамата старозагорски ученици в математическата надпревара стана възможно с подкрепата на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров.
Третото участие на България в престижната математическа проява завърши с впечатляващ успех - 7 златни, 1 сребърен и 6 бронзови медала. Участваха общо 14 ученици от 2 до 8 клас, от Стара Загора, Добрич, Габрово, Русе, Пловдив, Варна и София. Те завоюваха това право след спечелени квоти на участие в състезанието проведено през април в София, Стара Загора и Варна.
В олимпиадата участваха почти 1000 ученици от 16 страни. Награждаването на победителите в третото издание на Сингапурската олимпиада на математическото предизвикателство се състоя в залата на културния център на Сингапурския университет.
Следващото участие на старозагорските математици е в откритото първенство на Азия, което ще се проведе от 3 до 6 август в Куала Лумпур - Малайзия.Снимка на Деня

Зимни нюанси от плевенския парк "Кайлъка"