Международната проверка на плажовете „Албена“ и „Бялата лагуна“ завърши с отлична оценка

През 2017 Албена за 19-а година е носител на престижния флаг

  Плажовете "Албена" и "Бялата лагуна", които бяха сертифицирани по Програма "Син флаг" и наградени с престижната световна награда Син флаг, бяха проверени от Международната координация по програмата в Дания.
Те бяха посетени от дългогодишния одитор Дионисия Пападопулу, която провери изпълнението на критериите на програмата. Одиторката сподели, че плажовете Албена, Бялата лагуна, както и другите 10 по родното ни Черноморие, на които се веят сините знамена, се справят отлично с покриванията и изискванията на синия флаг и по нищо не отстъпват на световните си конкуренти, съобщават от организацията. Пападопулу бе впечатлена от чистотата, каквато рядко е срещала в другите страни. Проверяващата високо оцени добрите практики по отличените със Син флаг български плажове, свързани с инфраструктурата, услугите, информацията и предлагането на удобства за хората с увреждания.
"Син флаг" е най-утвърденият еко-етикет и стандарт в туризма, с който са удостоени през 2017 г. най-добрите световни плажове, яхтени пристанища и туристически водни съдове, сред които и имената на изявените български курорти. През 2017 Албена за 19-а година е носител на престижния флаг.