Турнир по стрийт фитнес ще се проведе на новата площадка в парк "10-ти декември“

Проявата е част от спортната кампания "Ваканция без грижи" на Националното сдружение на сираците в България

За втора година под егидата на плевенския депутат Владислав Николов ще се проведе турнир по "Стрийт фитнес” в рамките на спортна кампания "Ваканция без грижи", организиран от Националното сдружение на сираците в България.

На 29 юли /събота/ от 10:30 часа на новата фитнес площадка в парка до училище „Христо Смирненски” ще бъде даден старт на последния турнир от поредицата такива, които се проведоха през месец юли в градовете Мездра, Пловдив, Варна и Стара Загора.

За участниците които не са от Плевен за втора година Медицинския университет Плевен и лично ректора проф. Славчо Томов, осигуряват безплатно настаняване на участниците в общежитието на „Медик 1” за което благодарят организаторите на спортната проява.

Победителите от всички градове и Плевен ще участват на големия финал в столицата през месец септември. Категориите за участие са: момчета до 17 тодини, момчета над 17 години и момичета над 14 години. 

Част от наградния фонд

Целта на спортната проява е децата и младите хора да бъдат провокирани да са по често на спортните площадки през лятната ваканция, като деца в неравностойно социално положение ще се състезават заедно с деца от семейна среда и чрез спорта ще създават нови приятелства.