Свидетели по „Суджукгейт” са подложени на натиск

Прокурори са в Добрич, за да ги защитят, обяви говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова.

Скандални подробности продължават да излизат покрай така наречения скандал "Суджук гейт". Говорителят на главна прокуратура и шеф на звеното "Антикорупция" Румяна Арнадуова заяви пред Би Ти Ви, че лицата които съдействат на обвинението, са подложени на натиск. Тя в момента е в Добрич, където предстои работа по делото срещу депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов.

Арнаудова заяви, че срещу свидетели са отправяни заплахи и закани. "Медиите направиха публично само едно от престъпленията, а те всъщност са 5. Едно от тях е принуда от страна на Живко Мартинов в опит да съсипе едно досъдебно производство и да укрие извършителят чрез прокуратурата в Добрич. Обвиняемият е получил 4 годишна присъда, за ПТП със загинали. Имало е опит за уволнение на окръжния прокурор, но не са успели, но има уволнени служители на полицията по това разследване. Става дума за бивш зам.-министър на земеделието", заяви Арнадуова от Добрич.

По повод скандала, станал известен като "Суджук гейт", Арнаудова допълни, че няма информация суджуците да са стигали до премиера Бойко Борисов, но е факт, че дълги години Живко Николов е ползвал името на лидера на ГЕРБ и министър-председател за собствени цели, като е казвал, е той е човека на Борисов.