Цветанов към БСП: Суджукът е от едната страна, другата е вашето купуване на ромски гласове

Получаваме пълната международна подкрепа за политиките, които прави днешното правителство

Проблемът със суджука, ако го сложим от едната страна, от другата страна е купуването на ромски гласове, за да влезете в българския парламент. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов в декларация от името на групата в отговор на декларация от ПГ на БСП, съобщава Агенция „Фокус“. „Това, че някой влиза в парламента, за да прави скандали и да провокира напрежение, това единствено може да оронва престижа на институцията Народно събрание“, посочи той.

„Когато имаме изключително сериозна програма, смятах, че трябваше да се концентрираме повече върху това, което трябва да свършим като народни представители“, коментира Цветан Цветанов. „Говорите за суджука, което не е проблем на БСП, но ГЕРБ взе ясното решение и се разграничи от подобно поведение и оставихме компетентните органи да се произнесат“, заяви той.

„Няма нито един народен представител, на който му е поискан имунитета и, който да не го е дал. Няма и такъв, на който да е поискан имунитета, защото е разговарял със затворници и да е осъществявал купуване на гласове, за да влезе в българския парламент“, посочи Цветан Цветанов.

"Това е проблемът на БСП, не можете да изразите принципната си позиция, а искате да се връщате във времена, където да има конфронтации“, коментира председателят на ПГ на ГЕРБ. „Получаваме пълната международна подкрепа за политиките, които прави днешното правителство, свързани с предстоящото Председателство, с което България ще бъде водеща в европейските политики“, заяви Цветан Цветанов. „Знаем, че ви боли, че загубихте изборите и още не можете да излезете от този стрес. Това ще ви държи през всички тези 4 години на сегашното управление. Имаме кабинет „Борисов 1“, 2 и 3, смятам, че може да има и 4. Българските граждани са тези, които дават оценка за политиката и поведението на всяка една партия“, каза още той.