Николай Митов:Не ми е трудно да се изправя пред играчите на Левски

Няма да се откажа от разбиранията ми за футбола

Треньорът на Левски Николай Митов призова за още малко време, в което да изгради този отбор, който искат всички "сини" привърженици. Специалистът за пореден път спомена, че не се притеснява за поста си и обеща положителната промяна да стартира с победа над Витоша (Бистрица) още тази неделя.

Той определи своите възпитаници като "най-добрите в България", но допълни, че няма да се откаже от вижданията си за футболната игра.


"Иска се време. Аз виждам светлина в този отбор. Ще стане! Не може да искаме да се случи за 1-2 седмици. С магическа пръчка не става. Резултатите говорят, но просто се иска време. Това е самата истина и реалност. Имаме 12 футболисти, които не са били в миналия отбор. На 12 май играхме с Локомотив (Пловдив) и загубихме с 1:2. Колко футболисти са играли в този мач? Нула!

Не ми е трудно да се изправя пред играчите. Няма да се откажа от вижданията и разбиранията ми. Ако исках да се пазя, щях да залагам на добрите футболисти, които имах през пролетта в плейофите, а не да се откажа от тях. Можех да ги пускам, за да ме пазят резултати, но след като стана ясно, че няма да останат в клуба, мислех за бъдещето на Левски и залагах на играчите, които ще останат. В момента футболистите в Левски са качествени, най-добрите в България. Мой избор са всичките. Идват в последния момент, защото така се развиват нещата. Имаше трансфери, които бяха пред подписване на договори, но не се получи. Има го във футбола за съжаление. Всеки един треньор иска на първата си тренировка да има всички футболисти, но не се получи", заяви Митов пред bTV.

"Мисля, че от неделя резултатите ще ни дадат още по-голяма увереност. Цяла седмица имаше жестока лавина. Не се притеснявам. На футболистите във всеки един момент трябва да им казвам какво да правят на терена. Резултатите сами говорят пред публиката. Хората са прави. Искат резултати. Насъбрало им се е от много години. Това го знам и аз. В момента се прави ново, от нулата, много е различно. По-опитен съм и по-възрастен от предишния ми престой, но нещата са различни. Тогава гонихме титлата с отбор, а сега започваме всичко от нулата. Аз съм спокоен, трябва да питате Боримиров дали е бил уклончив след мача с Локомотив. Дали ще бием Витоша? Ще си говорим след мача", завърши Митов.