Борисов: Мирът, дружбата и добросъседството са по-важни от всичко останало

Дали сме си сметка, че това ще остави младите на Балканите. Това ще ни направи силни, независими и значими

Мирът, дружбата и добросъседството са по-важни от всичко останало, заяви премиерът Бойко Борисов, след като с колегата си Зоран Заев подписаха Договора за добросъседство и приятелство между Република България и Република Македония.
Двата меморандума са изключително важни и за вас, и за нас, защото транспортният Коридор №8 е връзката, която присъединява целите Балкани. Този транспортен коридор дава възможност на всяка една страна от Балканите да търгува, да прави бизнес и туризъм с всяка една от другите, отбеляза Борисов.
Той обърна специално внимание хъб „Балкан”, който получи възможностите и от ЕК да взема руски газ, и който по думите на Борисов ще даде възможност на Македония да купува газ от европейския газов хъб директно, а България ще го транспортираме.
Българският премиер заяви, че подписаният днес договор има смисъл, защото показва на ЕС, че в размирни Балкани, където само преди 20 години се лееше кръв, мирът, дружбата и добросъседството са по-важни от всичко останало. Според Борисов реакцията на ЕС ще е изключително положителна.
Дали сме си сметка, че това ще остави младите на Балканите. Това ще ни направи силни, независими и значими. Аз съм убеден, че след 10 години резултатите от днешната среща ще бъдат видни и за двете държави, заяви още Бойко Борисов.
Премиерът пожела скоро Македония да стане част от европейското семейство.
Защото няма по-хубаво място от ЕС, младите го избират, ако те му обърнат гръб и ние ще го направим, но засега те гледат натам и ние сме с тях, коментира Борисов.Снимка на Деня

Красотата на парк "Кайлъка"